بسیاری از افراد زمانیکه دندان طبیعی خود را از دست میدهند دچار کاهش اعتماد به نفس میشوند و همواره به دنبال راهی هستند تا بتوانند به چهرهی قبلی خود بازگردند. لذا علم دندانپزشکی همواره به دنبال راهی است که بتواند دندانهای غیر طبیعی و روشهای خود را در جهت طبیعیتر جلوه دادن پیش ببرد. این ایمپلنتهای دندانی تحول شگرفی را در علم دندانپزشکی و درمانهای این زمینه ایجاد کردند. حال سوالی که پیش میآید این است که ایمپلنت دندان چیست و سن مناسب ایمپلنت دندان چه زمانی است؟
مقاله پیشنهادی مرتبط: انواع ایمپلنت دندانی را بشناسید!
معمولا ایمپلنتولوژیستها یا همان دندانپزشکان متخصص در حوزهی ایمپلنت این عمل را برای افراد زیر ۱۷ سال انجام نمیدهند. شاید بپرسید علت این امر چیست مگر دندان به صورت ثابت نیست پس چرا برای افراد زیر ۱۷ سال ایمپلنت انجام نمیشود؟؟
دلیل عدم رشد استخوانهای فک در بسیاری از افراد زیر ۱۷ سال است. زیرا معمولا استخوانهای فک در ابتدای سن جوانی و در موارد معدودی هم در اواخر سنین نوجوانی انجام میشود. لازمهی انجام ایمپلنت این است که استخوانهای فک به طور کامل رشد نماید. لذا متخصصین این حوزه پیش از انجام ایمپلنت با استفاده از رادیولوژی بررسی میکنند که آیا فک به طور کامل رشد کرده است یا خیر. به همین دلیل کودکان و نوجوانان کاندیدهای مناسبی برای انجام عمل ایمپلنت نمیباشند.
باید بگوییم بله. زیرا معمولا فک دختران نوجوان و جوان تا سن ۱۷ یا ۱۸ سالگی شکل گرفته است ولی رشد فک پسران تا این سن هنوز تکمیل نشده است و شاید آمادگی دختران در این سن بیشتر از پسران است ولی در حالت کلی افراد زیر ۱۸ سال بهتر است از انجام ایمپلنت خودداری نمایند.
شاید فکر کنید که افراد مسن نمیتوانند از ایمپلنت دندان استفاده نمایند. در صورتی که اصلا اینطور نیست و اتفاقا انجام عمل ایمپلنت بر روی فک و لثهی این افراد بسیار موفق آمیز است. مواردی که میتوانند این پروسه را با سختی روبرو نماید عبارتند از:
لذا در حالت کلی میتوان گفت موفقیت در کاشت ایمپلنت میتواند در افراد جوان و افراد مسن یکسان باشد. در این بخش به طور کامل با شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان آشنا میشوید.
افرادی که دارای سلامتی جسمی مناسبی هستند و تراکم استخوانهای آنها به میزان قابل قبول است در انجام عمل ایمپلنت بسیار موفق خواهند بود. افرادی که دارای بیماری قلبی و یا فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای کلیه هستند و یا افرادی که دچار پوکی استخوان بوده و تحت درمان هستند و یا افراد سیگاری و یا افرادی که از مشروبات الکلی و مواد مخدر استفاده میکنند، افرادی که به طور مرتب دندان قروچه دارند، خانمهای باردار و افرادی که هنوز فک آنها به طور کامل رشد نکرده است، در انجام ایمپلنت از موفقیت کمتری برخوردار هستند.
زیرا معمولا بدن این افراد از نوعی ضعف و یا شرایط خاصی برخوردار است و عملکرد سلولی درستی در بدن این افراد جهت پذیرش ایمپلنت دندان انجام نمیشود. از این رو بهترین گزینهها برای انجام این کاشت افرادی هستند که از سلامت جسمی و سیستم دفاعی مناسبی برخوردار هستند، که این شرایط میتوانند فارغ از سن افراد باشند.
برای شروع طبق صلاحدید دندانپزشک عکس رادیوگرافی از فک تهیه میشود. در صورت نیاز و تشخیص دندانپزشک باید سی تی اسکن جهت کسب اطلاع از تراکم استخوانی و شکل آن انجام شود. سپس با توضیح در رابطه با مراحل و هزینهها این فرآیند آغاز میگردد و یا پیش از انجام ایمپلنت تمام کارها انجام میگیرد تا بدن فرد آماده پذیرش ایمپلنت میشود.
طبق آماری که ایمپلنتولوژیستهای آمریکا ارائه دادهاند در بیش از ۹۰ درصد افراد مسن و بالای ۸۰ سال سن، انجام ایمپلنت بسیار موفق آمیز بوده و میتوان ایمپلنت را به جای دندانهای مصنوعی استفاده نمود لذا باید با توجه به سن بگوییم که هیچ وقت برای انجام ایمپلنت دیر نیست.
همانطور که در بالا اشاره شد نمیتوان گفت که افراد جوان موفقتر هستند لذا نمیتوان سن را تفاوت خاص و محسوس برای این مورد در نظر گرفت. میتوان گفت مهمترین تفاوت در نحوهی از دست دادن دندان و یا علت استفاده از ایمپلنت دندانی در افراد مسن و جوان است. افراد جوان معمولا به علت تصادف و افراد مسن به دلیل به دلیل پوسیدگی و یا بیماریهایی که برای لثهی آنها به وجود آمده است دندانهای خود را از دست میدهند. بسیاری از افراد هم در سنین مختلف اعم از افراد جوان و بزرگسال به دلیل استفاده از مواد مخدر دندانهای خود را از دست میدهند که معمولا پروسهی ایمپلنت آنها با مشکل روبرو میشود.
در برخی از افراد پیش از انجام ایمپلنت دندانی نیاز به جراحیهای دیگری مانند سینوس لیفت و یا پیوند استخوان وجود دارد. زیرا گاهی فک از بافت و تراکم استخوانی کافی برخوردار نیست و جهت آماده سازی نیاز به عمل پیوند نیز میباشد. معمولا هزینهی پیوند استخوان بین ۱ الی ۲ میلیون بوده و عمل سینوس لیفت نیز هزینهای مابین ۲ الی ۵ میلیون تومان دارد. که این مورد برای تمامی بیماران الزامی نیست. هزینهی یک ایمپلنت معمولا مابین ۳ الی ۸ میلیون تومان و ایمپلنت های خوب بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه خواهد داشت.
و در پایان در صورتی که نیاز به انجام ایمپلنت دارید و یا اینکه نمیدانید در حال حاضر کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت هستید یا خیر میتوانید با کلینیک دندانپزشکی UniqueSmile تماس حاصل نمایید و درخواست زمان مشاوره کنید. این کلینیک با بهرهگیری از بهترین و مجربترین متخصصین حوزهی سلامت دهان و دندان آماده ارائه خدمات میباشد.