امروزه داشتن لبخند زیبا به یکی از معیارهای زیبایی تبدیل شده است. زیرا داشتن لبخند زیبا موجب جذابتر شدن چهره افراد میشود. در همین راستا روز به روز علم دندانپزشکی و روشهای آن در حال افزایش و پیشرفت هستند تا افراد بتوانند به لبخند زیبا دست یابند. یکی از روشهایی که در جهت داشتن دندانها و لبخند زیبا کمک کننده است، استفاده از کامپوزیتهای دندان است. در این آموزش با انواع کامپوزیت دندان آشنا میشوید. لذا از شما کاربر گرامی دعوت میکنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
کامپوزیت دندان نوعی مادهی خمیری است که دندانپزشکان با استفاده از آن میتوانند معایبی مانند شکستگی، پوسیدگی، ترک خوردگی و سایر مشکلات دندان را برطرف نمایند. زمانی که فرد تمایل داشته باشد پوسیدگیهای دندان را برطرف و یا دندانهای یک دست و هماهنگ با فرم و شکل دندانهای خود داشته باشد میتواند از کامپوزیت دندان استفاده نماید.
۱-کامپوزیت ماکروفیل (درشت دانه)
همان طور که از نام این نوع کامپوزیت پبداست دانههای درشت دارند و معمولا ذرات این نوع از کامپوزیتها ۱۰ الی ۵۰ میکرومتر هستند. کامپوزیتهای ماکروفیل مقاومت خوبی دارند. ولی معمولا تمیز کردن آنها کمی سختتر خواهد بود.
۲- کامپوزیت میکروفیل(ریز دانه):
این نوع کامپوزیتها ریزتر از ماکروفیلها هستند و ذرات آنها معمولا ۱۰۰ نانو متر هستند. این نوع از کامپوزیتها مقاومت کمتری نسبت به نوع قبلی دارند. ولی تمیز کردن و صاف کردن سطح آنها به سادگی صورت میگیرد.
۳- هیبرید؛ میکرو هیبرید و نانو هیبرید:
هیبریدها معمولا از ذرات ۴۰ نانومتری و یا بهتر است بگوییم از ذراتی بین ۱۰ الی ۵۰ نانومتری تشکیل میشوند. میکرو هیبریدها و نانو هیبریدها هر دو زیر مجموعهی هیبریدها هستند و ذرات آنها بین ۱۰۰ نانو متر تا ۱ میکرو متر هستند.
۴- نانو کامپوزیت:
این نوع از کامپوزیتها جدیدترین نوع کامپوزیتها هستند و معمولا از ذرات ۲۰ نانومتری تشکیل شدهاند. در اصل ذرات کوچکتر به یکدیگر متصل میشوند و ذرات بزرگتر را تشکیل میدهند و همین مورد موجب میشود مقاومت این کامپوزیتها افزایش مییابد.
معمولا هنگام استفاده از کامپوزیتها خراشهایی بر روی دندانها ایجاد میشود و با توجه به اینکه کامپوزیتها جایگزین بخشی از دندان طبیعی انسان میشوند نیاز به مراقبت و رعایت و بهداشت دهان و دندان هستند. همهی اینها زمانی است که کامپوزیتها به درستی و با اصول استاندارد خود توسط دندانپزشک بر روی دندانهای بیمار قرار گیرد. درصورتیکه کامپوزیت به خوبی روی دندان قرار نگرفته باشد احتمال التهاب لثه و عفونت وجود خواهد داشت. علاوه بر این گاهی رنگ انواع کامپوزیت دندان انتخاب شده پس از مدتی با دندان طبیعی افراد همخوانی ندارد و این مورد موجب نارضایتی بیمار میشود.
معمولا در زمینهی کامپوزیتهای دندانی و در حالت کلی تجهیزات دندانپزشکی کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی قویتر هستند ولی با این وجود کشور ژاپن نیز در این زمینه حرفی برای گفتن دارد. اگر بخواهیم ۳ کشور را در زمینهی تولید کامپوزیتهای معتبر نام ببریم در این لیست نام آمریکا و آلمان و ژاپن قرار میگیرد. کیفیت و کارایی کامپوزیتهای هر ۳ کشور بسیار معتبر و مطلوب هستند ولی با توجه به شرایط سیاسی و … قیمت این کامپوزیتها با یکیدیگر متفاوت خواهد بود.
همانطور که میدانید کامپوزیتها مادههای خارجی و در اصل مصنوعی هستند که بر روی دندان قرار میگیرند لذا نیاز به مراقب دارند. برای مثال گاز نزدن میوهها و مواد غذایی و نشکاندن تنقلات سفت مانند آجیلها و مغزها، عدم استفاده از آب بسیار سرد و داغ کمک زیادی در جهت افزایش طول عمر کامپوزیتها میکنند. به طور میانگین طول عمر انواع کامپوزیت دندان چیزی بین ۵ الی ۱۰ سال خواهد بود. لازم به ذکر است که ممکن است مشکلات بسیار جزئی مانند شکستگیهای ریز در کامپوزیتها ایجاد شوند. در این مواقع جای نگرانی وجود ندارد و میتوان به ترمیم پرداخت.
عواملی که موجب میشوند دندان حاوی کامپوزیت، طبیعی بنظر برسد:
گاها برخی از بیماران در رابطه با مصنوعی بنظر رسیدن کامپوزیت گله مند هستند. لذا نکاتی وجود دارد که دندانپزشک با رعایت آنها میتواند کامپوزیت متناسب با دندان بیمار را انتخاب و از این طریق میزان رضایت را افزایش دهد. این عوامل به شرح زیر هستند:
گفتنی است که تبحر و مهارت دندانپزشک در این مورد بسیار تعیین کننده است. و هرچه میزان تجربهی یک پزشک در این زمینه بیشتر باشد و با طیف وسیعی از بیماران در ارتباط بوده باشند و هنر ظریف کاری نیز رعایت شود این پروسه با موفقیت و رضایت همراه خواهد بود.
گاها به دلایل مختلفی مانند شکستگی و یا لب پر شدن دندانها و یا تغییر رنگ زیبایی آنها به خاطر میافتد. در این مواقع پزشکان میتوانند با استفاده از کامپوزیتها و متناسب با شرایط بیمار از کامپوزیتها برای زیبا سازی دندانها استفاده نمایند.
معمولا کامپوزیت ها عمر قابل توجهی دارند. ولی در هر صورت مراقبتهای خاص خود را دارند. برای اینکه بتوان مدت زمان بیشتری از وجود کامپوزیت در دندان ها بهره برد باید نکات مراقبتی را رعایت نماییم. با توجه به اینکه انواع کامپوزیت خاصیت رنگ پذیری دارند پس از خوردن چای و قهوه و مواد غذایی بهتر است دندانها مسواک شوند. و به این نکته نیز دقت نمایید که مسواک به تنهایی کافی نیست و بهتر است پس از هر وعدهی غذایی از نخ دندان نیز استفاده شود.
مرتبط با این موضوع بخواند: همه چیز در رابطه با لمینیت دندان
به این نکته دقت نمایید که انتخاب دندانپزشک با تجربه در میزان موفقیت شما در این پروسه بسیار تاثیر گذار خواهد بود. در صورتی که نیاز به انجام کامپوزیت دندان دارید و یا اینکه نمیدانید در حال حاضر کاندید مناسبی برای انجام کامپوزیت دندان هستید یا خیر میتوانید با کلینیک دندانپزشکی uniqueSmile تماس حاصل نمایید و درخواست زمان مشاوره کنید. این کلینیک با بهرهگیری از بهترین و مجربترین متخصصین حوزهی سلامت دهان و دندان آماده ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.
جهت ملاقات در کلینیک uniqueSmile با ما تماس ۰۲۱۲۲۹۰۰۴۱۶ – ۰۹۰۲۲۹۰۰۴۱۶ بگیرید.
3 Comments
[…] مقاله مرتبط با این موضوع: آشنایی با انواع کامپوزیت […]
[…] مرتبط با این موضوع مطالعه نمایید: با انواع کامپوزیت آشنا شوید […]
[…] برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به انواع کامپوزیت ها ، سری به مقاله انواع کامپوزیت ها بزنید. […]