افراد زیادی تمایل دارند مراحل و زمان کاشت ایمپلنت دندان را بدانند و در پاسخ باید گفت عوامل زیادی در این مورد تاثیر دارد. در اولین مرحله دندان پزشک سنجشهای اولیه را انجام میدهد. در صورتی که مدت کمی بعد از این که فرد دندان خودش را از دست داد شروع شود زمان کلی فرآیند کاشت ایمپلنت دندان کم میشود.
زمان کلی این فرآیند چیزی در حدود ۵ الی ۸ ماه به طول میانجامد ولی برای افرادی که نیاز به کاشت ایمپلنت کل دهان دارند کمی قضیه متفاوت است و روند کلی آن نیاز به زمان بیشتری دارد. افرادی که نیاز به کاشت تعداد محدودی ایمپلنت دندان دارند این روند برای انجام شدن مدت کمی نیاز دارد. دکتر لیلا عطایی دندان پزشک زیبایی با داشتن سالها تجربیات موفق در زمینه کاشت ایمپلنت دندان حاضر به کمک افرادی است که نیاز به کاشت ایمپلنت دندان دارند.
رزومه این پزشک کارآزموده به همراه فعالیت های درخشان ایشان در سایت قرار داده شده است تا همگان پیش از مراجعه با آشنایی کامل به این دندان پزشک خبره مراجعه کنند.
کاشت ایمپلنت دندان تنها گذاشتن دندانهای مصنوعی نیست بلکه چیزی شبیه به یک جراحی جزئی است. کاشت ایمپلنت دندان یعنی فرآیندی که طی آن دندان مصنوعی جانشین دندانها و ریشههایی که خراب هستن یا آسیب دیدهاند، می شود. ایمپلنتها روشی مدرن و جانشینی راحت تر برای پروتزهای سنتی دهان و دندان به حساب میآیند.
در این مرحله کشیدن دندان و حتی پیوند استخوان (در مواردی که ضرورت دارد) توسط متخصص جراحی دهان و دندان انجام میشود، عکس برداریهای لازم صورت گرفته و دندان پزشک ساختار استخوان و جایی که مربوط به کاشت ایمپلنت دندان است را بررسی می کند.
در صورتی که فرد مستعد دریافت پیوند استخوان نباشد به مرحلهی بعدی می رویم در غیر این صورت این مرحله بین ۳ الی ۶ ماه به طول می انجامد. در صورتی که فرد مدت زمان زیادی است که دندان خود را از دست داده است. معمولا این فرد جزء کسانی است که به پیوند استخوان نیاز پیدا خواهد کرد.
در این مرحله پایهی اصلی ایمپلنت توسط جراح در داخل استخوان گذاشته می شود و با بردباری اجازه داده می شود تا روند صحت کسب شود. زمان انجام این عمل در حدود ۱۵ الی ۱ ساعت بسته به تعداد ایمپلنت ها به طول میانجامد و زمان کسب عافیت حدودا بین ۳ الی ۶ ماه است. در این زمان آلیاژ تیتانیوم که در بافت استخوان قرار گرفته با بافت استخوان ادغام شده و پس از طی یک مدت زمانی روند بهبودی حاصل میشود.
در این مرحله از کاشت ایمپلنت دندان یک روکش یا همان تاج روی پایه اصلی ایمپلنت که پیش از این در فک شما ثابت شده بود به کار گذاشته میشود. مجددا تصویر برداری از دندانهای جدید و کل دهان گرفته می شود تا اندازه، شکل و رنگ آنها بررسی شود آیا با سایر دندان ها تطبیق دارد یا خیر؟
این نوع از دندان مصنوعی قابلیت حرکت و جا به جا شدن دارد به صورتی که فرد قادر است برای رعایت بهداشت دهان و دندان آن را خارج کرده و سپس آن را در محل خود نصب کند. برای ساخت این نوع دندان از مواد سفید رنگ همراه با موادی که پلاستیکی بوده و رنگ قرمزی دارد برای شبیه سازی به دندان و بافت لثه استفاده می شود و بیشتر برای افرادی که تمام فک را بازسازی می کنند، استفاده می شود.
زمانی که دندان پزشک از تاج ثابت برای کاشت ایمپلنت دندان استفاده می کند که یک یا چند دندان ایمپلنت شده کنار هم داشته باشیم. این روش ثابت و دائمی هست. این نوع تاج ها مستحکم تر و استوارتر از یک تاجی است که قابلیت جا به جا شدن دارد.
افرادی که ویژگیهای زیر را داشته باشند گزینهی مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان محسوب میشوند:
در صورتی که جزء افرادی هستید که یک یا چند دندان از دست دادهاند گزینهای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان به حساب میآیید. در صورتی که دندان آسیب دیده در دهان شما وجود دارد ابتدا باید دندان پزشک با روشهای جراحی خاصی دندان های شما بکشد در بعضی مواقع در صورت مقدار بالای جراحی ها و در شرایط خاص نیاز به بیهوشی برای فرد دیده می شود.
مطب دکتر لیلا عطایی از زمان دایر شدن به افراد زیادی یاری نموده تا این اشخاص روی مسائل مربوط به بهداشت دهان و دندان متمرکز شوند. مطب دکتر لیلا عطایی به ایمپلنت تجهیز شده تا موارد مذکور را روی افراد کامل کند. مرکز ایمپلنت دکتر لیلا عطایی با داشتن تمام تجهیزات و کادری مجرب آمادهی یاری رساندن به افرادی است که از مسائل مربوط به دهان و دندان رنج می برند.
البته بسیاری از افراد ترس دندان پزشکی را در دل خود جای داده اند ولی جای هیچ نگرانی نیست. زیرا در یونیک اسمایل به شما در رابطه با غلبه بر ترس دندان پزشکی نکاتی گفته شده است. البته این ترس ها دلایل مختلفی را دارند. بسیاری از افراد ترس این را دارند که دهانشان به آفت دچار شود و دلیل آن را نیز غیر بهداشتی بودن لوازم مخصوص دندانپزشکی می دانند.
در حالی که آفت پس از مراجعه به دندانپزشکی می تواند تحت عوامل مختلفی به وجود بیاید.
صرف نظر از این مورد که دندان پزشک چه نوع پروتزی را برای شما برگزیده است یا این که مراحلی را برای کاشت ایمپلنت دندان طی کرده است احتمال دارد شخص داوطلب با تورم، درد، خونریزی یا کبودی مواجه شود در صورتی که موارد گفته شده شما را نگران کرده یا این طور گمان می رود که دندان از حد طبیعی خود پایدارتر است با دندان پزشک خود تماس بگیرید.
برای این که دندان ایمپلنت شده برای شما مشکلاتی به وجود نیاورد لازم است تا از آن به خوبی مراقبت کنید. همان گونه که از دندان طبیعی خود مراقبت می کنید باید دندان ایمپلنت شده را هم توجه کنید. لازم است برای رعایت موارد گفته شده ۲ الی ۳ بار در روز مسواک کنید. از نخ دندان بهره ببرید همین طور از دهانشویه های غیرالکلی برای نظافت بهتر استفاده نمایید. برای بررسی های بیشتر با دندان پزشک خود هر شش ماه یک بار در ارتباط باشید.
برای معاینات دوره ای، قرار دادن هر قسمت از ایمپلنت و در صورت بروز مشکل از رادیوگرافی های مخصوص (داخل دهانی- پانورامیک- CBCT) کمک گرفته می شود. البته انجام دادن آزمایشات مربوط به رادیوگرافی و اشعه ایکس برای زنانی که باردار هستند، توصیه نمی شوند. زیرا با خود مضراتی را به همراه دارند. شما در سایت یونیک اسمایل می توانید از مضرات رادیوگرافی برای زنان باردار آگاه شوید.
هر جراحی خطراتی را به اقتضای خود دارد این عمل نیز ممکن است خطراتی را در پی داشته باشد. محتمل است تا ایمپلنت بر اثر موارد زیر خراب شود:
در صورتی که ایمپلنت روی فک پایین ثابت شده باشد، محتمل است که عصب زیر فک پایین در هنگام سوراخ کردن و یا ثابت کردن ایمپلنت صدمه دیده باشد. امکان دارد سبب کرختی یا سوزش بشود ولی این ناراحتی ممکن است گذرا باشد تا هنگامی که عصب التیام یابد هر چند که در بعضی از موارد امکان دارد عصب التیام نیافته و مشکلاتی به همراه داشته باشد.
زمانی که کاشت ایمپلنت دندان در فک بالا صورت می گیرد محتمل است که به سینوسهایی که در قسمت فوقانی دندانها قرار دارند صدمه برساند حتی امکان دارد سینوس ها با عفونت همراه شوند که خود خطری جدی به دنبال دارد. برای این که دندانپزشک از این اتفاق پیشگیری کند پیش از کاشت ایمپلنت دندان با استفاده از اشعه ایکس به بررسی نواحی که اعصاب یا سینوسها قرار دارند، میپردازد. همچنین اگر قصد انجام ایمپلنت بر روی دندان های خود را دارید می توانید مزایای ایمپلنت را بخوانید.
نوع ایمپلنت استفاده شده، مهارت جراح دندانپزشک و موارد مورد استفاده برای روکش های ایمپلنت از مواردی هستند که به صورت مستقیم در دوام ایمپلنت ها تاثیر دارند.
2 Comments
[…] ایمپلنت دندان را بدانند. جهت مطالعه این مطلب بر روی لینک کلیک کنید […]
[…] پیوند استخوان امری کاملا بدیهی برای ایمپلنت دندان می باشد. شاید عمده افراد از این مسئله ترس داشته باشند […]