لق شدن دندان در بزرگسالی می تواند به دلیل.رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باشد که.جرم گیری می تواند از این اتفاق جلوگیری کند. تکثیر بیش از حد باکتری های طبیعی موجود در دهان سبب.ایجاد التهاب لثه خواهد شد که در صورت عدم درمان، رفته.رفته موجب تحلیل استخوان محافظ دندان می شود و.موجب به وجود آمدن عفونت لثه خواهد شود. عفونت لثه ها، بیماری است که علایم ناراحت کننده و دردناکی دارد.اما زمانی بروز می کند که بیماری تا حد زیادی پیشرفت کرده است.
باکتری هایی که مسسب عفونت لثه می شوند.به استخوان های محافظ دندان آسیب می رسانند و زمینه لق شدن.یا افتادن دندان را فراهم می کنند، حتی اگر دندان های شما.سالم باشند اما مراقبت کافی نشوند، ممکن است لق شده و بیفتند. در این بخش شما را با علت و درمان لق شدن دندان در بزرگسالی آشنا.می کنیم.
هر دندان طبیعی تا حدی دارای جا به جایی می باشد.که این موضوع طبیعی است و لقی طبیعی که در.دندان پزشکی موبالیتی می گویند هیچ اشکالی ندارد. بیماری لثه مشکلات پریو و مشکل در بافت های.نگهدارنده دندان یعنی لثه و استخوان آلوئول، موجب لق شدن دندان در بزرگسالی می شوند. برخی بیماری های عمومی سیستمیک با تحلیل.استخوان اطراف ریشه دندان آلوئول موجب لقی دندان می شوند. همچنین ضربه به دندان موجب شل شدن آن می شود که.این مورد خود به خود رفع می شود، اما اگر رفع نشد باید حداقل ۶ ماه.بیمار تحت نظر دندانپزشک باشد تا در صورت نیاز ، درمان.انجام شود و دندان عفونت نکند.
با تجمع تدریجی جرم بر دندان، لثه و مقداری از.استخوان نگهدارنده تحلیل می روند و.باعث لق شدن دندان در بزرگسالی می شوند . لقی دندان در اثر جرم و پلاک میکروبی است و در.مراحل اولیه بیماری های لثه و بافت های اطراف دندان دیده نمی شود. دندان هایی که لق شده به نظر می رسند.گاهی بلندتر شده و فاصله قابل ملاحظه ای بین.دندان و ریشه آن پدید می آید. این عارضه نشانه یک بیماری لثوی به نام التهاب لثه.است که دندان را در معرض خطر قرار می دهد.
برخی از افراد به صورت ژنتیکی دچار عفونت لثه می شوند و این بیماری در اعضای خانواده شان وجود دارد بنابراین لازم است از نظر وضعیت سلامت خانوادگی بررسی شوند. اما در این قسمت می خواهیم درباره ی عواملی که در قسمت قبل نام بردیم باعث عفونت لثه می شوند صحبت کنیم. لازم به ذکر است که بگوییم اگر جلوی عفونت لثه گرفته نشود موجب لق شدن دندان در بزرگسالی می شود. رعایت بهداشت دهان و دندان سبب کاهش خطرات بروز عفونت لثه ها می شود. پلاک های دندانی که در خط لثه جمع می شوند و جرم های دندان مستقیما عامل بروز بیماری نیستند، اما محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها را فراهم می کنند.
افرادی که سلامت بدنی بیشتری دارند کمتر دچار التهاب و ورم لثه می شوند. عفونت دندان بر وضعیت سلامت عمومی تاثیرگذار است و افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی و عروقی، افراد دیابتی و خانم های باردار بیشتر به این بیماری دچار می شوند.
استعمال دخانیات عامل بسیار مهمی در پیشرفت عفونت لثه هاست . همچنین افراد در سنین ۳۰ تا ۴۰ سال بیشتر دچار عفونت لثه می شوند و بهتر است برای رفع این مشکل به و قبل از لق شدن دندان در بزرگسالی به دندانپزشک مراجعه کنند.استفاده از مسواکهای خیلی زبر و مسواک زدن محکم باعث آسیب به بافت لثه و بروز عفونت لثه نیز خواهد شد. عفونت ویروسی یکی از علل تورم لثه است که باعث تشکیل پلاک دندانی می شود. پلاک دندانی، مایع و گلبول های سفید خون را در آن منطقه زیاد می کند و باعث ورم لثه می گردد.
عفونت لثه ها، بیماری ناراحت کننده و دردناکی است اما زمانی بروز خواهد کرد که بیماری تا حد زیادی پیشرفت کند. خونریزی های مکرر و درد لثه ها هنگام مسواک زدن اولین نشانه هایی است که باید آن را جدی گرفت. برخی از بیماران، زمان زیادی به خونریزی لثه دچار هستند ، اما تا زمانی که درد یا آبسه به سراغشان نیامده به دندانپزشک مراجعه نمی کنند. درمان مناسب لق شدن دندان در بزرگسالی کاهش باکتری ها و عوامل زمینه ساز این بیماری می باشد.
با یک مسواک نرم و با کیفیت ۲ بار در روز دندان ها را مسواک بزنید تا ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. کشیدن نخ دندان و استفاده از دهانشویه ها و دستگاه تمیز کننده بین دندانی ،شانس ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد. در صورت تشخیص عفونت لثه ها، تمیز کردن کامل ریشه و عاج دندان ها برای از بین بردن باکتری های سطح و حفره های بین دندانی ضروری است.
پارادونت مسئول ثبات دندان ها است. مشکل پارادونت، این است که باکتری های موجود در پلاک دندانی می توانند باعث ایجاد التهاب شود. در نتیجه لثه متورم و حساس می شود، و به محض مسواک زدن از آن خون جاری می شود. اگر پارادونتیت پیشرفت کرده باشد، جرم گیری زیر لثه الزامی است تا از لق شدن دندان در بزرگسالی پیشگیری شود.
معمولا افراد هر تغییر رنگی که در دندان ها ایجاد می شود را جرم می نامند و برای رفع آن دندان های خود را جرم گیری می کنند در حالی که یک سری از تغییر رنگ ها بر روی دندان در واقع پوسیدگی هایی هستند که معمولا به صورت سیاه رنگ مشاهده می شوند و در مراحل پیشرفته به شکل حفره در می آیند.
جرم های تشکیل شده بر روی دندان ها به مرور باعث آزردگی لثه و عقب نشینی لثه می شود و هنگامی که بیمار برای جرم گیری مراجعه می کند لثه تحلیل رفته و بیمار احساس می کند جرم گیری باعث از بین رفتن لثه شده است. باید توجه کنید که موقع جرم گیری در هر صورت خونریزی اتفاق می افتد این امری طبیعی است ولی بیمار آن را به دلیل صدمه دیدن لثه هایش می داند و فکر می کند همین خونریزی ها به علت کنده شدن لثه ها از روی دندان است.
در نهایت باید بگوییم جرمگیری به دندان ها و لثه ی شما آسیبی نمی رساند و بهتر از جهت جلوگیری از لق شدند دندان در بزرگسالی اگر انجام جرمگیری از نظر دندانپزشکتان لازم است حتما انجام دهید.