بیماریهای دهان و دندان افراد دیابتی به دلیل.کاهش خون رسانی به لثه ها ایجاد می شود. به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت بیشتر از.سایر افراد ممکن است به انواع عفوت لثه و دندان ها مبتلا شوند. دیابت به عنوان یکی از مهم ترین عوامل.خطر ساز در بیماری های پریودنتال یعنی بیماری های.لثه ای به شمار می آید.
خوشبختانه در افراد دارای دیابت کنترل شده، شیوع.و شدت بیماری پریودنتال مشابه افراد غیر دیابتی می باشد.بنابراین کنترل قند خون در افراد دیابتی، شاخص مهمی در شروع.و پیشرفت بیماری پریودنتال و تاثیر مواد قندی بر دندان به شمار می رود.
پاسخ به درمان پریودنتال در افراد دیابتی کنترل نشده.به اندازه افراد سالم دیابتی کنترل شده رضایت بخش نبوده و احتمال عدم ترمیم.زخم و بروز عفونت پس از درمان در این افراد بالاتر خواهد بود. لازم به ذکر است بگوییم که افراد.دارای HbA1c زیر ۷ درصد به عنوان افراد دیابتیک.کنترل شده محسوب می شوند. به عبارتی در صورتی که میزان HbA1c زیر این حد.باشد، احتمال وقوع عوارض دیابت ناچیز خواهد بود. باید به این نکته اشاره کنیم که نه تنها دیابت می.تواند اثر مخرب بر روی وضعیت پریودنتال داشته.باشد، بلکه وجود عفونت پریودنتال نیز می تواند.کنترل قند خون را تحت تأثیر قرار دهد. به همین علت درمان بیماریهای دهان و دندان افراد دیابتی برای کنترل.بیماری این افراد بسیار مهم می باشد.
در افراد دچار دیابت کنترل نشده، میزان التهاب و عفونت.لثه ای و تخریب پریودنتال بیشتر از افراد غیر دیابتی.است، این موضوع می تواند به آبسه های پریودنتال، لقی دندان ها و از دست رفتن دندان ها منجر شود.
در صورتی که بیماریهای دهان و دندان افراد دیابتی نامطلوب باشد و این افراد سیگاری هم باشند، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می تواند باعث مشکلات جدی شود. قند خون بالا ممکن است موجب خشکی دهان و بد تر شدن بیماری های لثه شود. همچنین کاهش میزان بزاق دهان می تواند سبب افزایش پوسیدگی دندان و تشکیل پلاک های دندانی شود.
مشکلات مربوط به بیماریهای دهان و دندان افراد دیابتی عبارتند از :
یکی از دلایل اصلی ایجاد خشکی دهان مصرف داروها می باشد . بیش از ۴۰۰ دارو و فرآورده های مشتمل بر داروهای سرما خوردگی ، فشار خون و افسردگی می توانند عارضه دهان خشک را ایجاد نمایند .
جرم ها به دندان ها و لثه در ضمن تشکیل پلاک آسیب می رسانند، برای جلوگیری از رشد پلاک و ایجاد بیماری های لثه ای، باید مسواک زدن و نخ کشیدن روزانه فراموش نشود. هر فرد باید روزی ۲ بار مسواک بزند و از خمیر دندان های حاوی فلوراید برای پیشگیری از پوسیدگی استفاده نماید . افرادی که دچار بیماری دیابت هستند می بایست هر ۶ ماه یک بار برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنند. در مراجعه به دندانپزشک حتماً در مورد بیماری دیابت به پزشک آگاهی داده شود .
پیشگیری وکنترل بیماریهای دهان و دندان افراد دیابتی وابسته به انجام و یک سری کارها می باشد. بهترین دفاع علیه مشکلات بیماری دیابت در کنار مسواک زدن، نخ دندان کشیدن روزانه و جلسات کنترل منظم دندانپزشکی ، کنترل خوب قند خون می باشد . علائم بیماریهای دهان و دندان افراد دیابتی به صورت خون ریزی، زخم لثه، عفونت های مکرر و بوی بد دهان می باشد. برای پیشگیری Unique Smile توصیه می کند با انجام مراقبت صحیح از لثه ها و دندان های خود میزان عفونت را به حداقل برسانید. افراد دیابتی بهتر است همیشه بعد از خوردن غذا و یا حداقل دو بار در روز از مسواک مناسب و نخ دندان استفاده کنند. همچنین اگر سیگاری هستند سیگار را ترک کنند و با رعایت رژیم غذایی و استفاده منظم از داروهای خود و ورزش میزان قند خون خود را کنترل نمایند.
لازم به ذکر است بگوییم که دیابت باعث میشود درمان بیماری لثه مشکل تر شود، و در برخی موارد بیماری های لثه ای را بد تر هم می کند. اگر دیابت دارید و دچار یکی از نشانه هایی که گفته می شود شده اید، این یک هشدار برای ابتلا به بیماری های لثه ای می باشد، پس بهتر است هر چه زود تر به دندانپزشک مراجعه کنید.
1 Comment
[…] پیشنهاد میشود این مطلب را مطالعه بفرمایید : بیماریهای دهان و دندان افراد دیابتی […]